endastgossar

Senaste inläggen

Av Gossmor - 4 november 2016 07:47

Med minuter till godo rusar vi in på terminalen. Att parkera bilen visade sig vara en stört omöjlighet. Man kan tycka att en hamn där många tusen människor dagligen vill lämna bilen ifrån sig för en liten enkel ledighetstripp borde ha plats för att husera en enorm mängd bilar. Men icke!
Till slut rann tiden ur handen på oss och vi blev tvungna att ta den enda kvarvarande platsen tillgänglig, naturligtvis en hiskelikt svindyr. Och längst bort.

Vi fick börja vår mysresa med en löprunda. Springandes tog vi oss hela vägen fram till incheckningsdiskarna och fick våra hyttnycklar.
Sen kunde vi pusta ut.

Kryssning med Silja Symphony.
Nu var det ett tag sen men vi är knappast obekanta med denna resa. Alla känner sig som hemma och de äldsta rör sig obekymrat runt fartyget. Det är en skönt avslappnad känsla och vi alla känner samma mysiga stämning.
God middagsbuffe med något som passar alla och mycket att titta på.

Speciellt till kvällen.
Uppe på taket till puben längst bak i aktern var en stor scen iordninggjord och prick klockan tio klev han fram.
Måns Zelmerlöw.

Mamma nöjd.

[Bild]

ANNONS
Av Gossmor - 2 november 2016 20:11

Minsta snöflinga och de små barnen blir som galna. På med varenda ytterplagg de lyckas rota fram och ut bara. Nu ska de åka pulka!

Inte en tillstymmelse till vitt blir kvar på marken men de ska göra snögubbe!

Förstår inte var de skrapade fram det ifrån, men tro det eller ej, en liten gubbe står på trappan.

ANNONS
Av Gossmor - 2 november 2016 10:40

Jobba några timmar och hemma långt före lunch. Alla barn är inte ens vakna och resten har inte klätt på sig.

Ute slaskar snöblask och en ihärdig vind får kylan att tränga in i märgen. Känner inte alls att jag är redo för nåt vinterväder. Tycker gott att det kan vänta några veckor till.

Det här året går så rasande fort.

Av Gossmor - 1 november 2016 20:41

Det är ett rent nöje att träna vår ungdomsgrupp i judo. De är alldeles fantastiskt trevliga och sympatiska individer allihop.
Och tuffa! Jag bombarderar dem med läskigt knepiga och svåra övningar och de kastar sig med lätthet in i allt jag föreslår och kämpar med liv och lust för att lyckas. Ibland tycks det stört omöjligt, men oftast går det.
Viktigast av allt - de vågar prova!

Vår huvudtränare är en av de två som startade hela vår förening en gång för många år sen. Då var han den enda med högre grad i judo, han är ju svartbältad sen länge, men från början fanns endast två tränare till med lägre grader som hjälpte honom med träningarna.
Det är han som lärt upp mig från allra första start. Som lärt upp alla mina barn.
Han har graderat mig successivt genom åren och ständigt manat på mig när jag kört fast. Som trott på mig och pushat mig ända tills jag lyckats.
Det är han som är en stor del av mitt ökade självförtroende, som fått mig att inse att jag kan mycket mer än jag tror.

Med hans hjälp byggde jag upp mig själv som judotränare för barn. Jag satt intill honom som hjälptränare och han stöttade mig i att känna mig stark i en tränarroll.

Idag hade jag så ansvaret för de äldsta ungdomarna i vår förening, ett träningspass som så många andra.
Jag satt som tränare och intill mig som hjälptränare satt - min lärare.
Plötsligt satt vi där med ombytta roller.

Livet.

Av Gossmor - 1 november 2016 08:06

Regnet smattrar mot fönsterbrädet vid köksfönstret och på väderrapporten talas om snö. Vet inte vad jag ska tycka.
Trivs rätt bra med regn och mörker. Tända ljus och gosiga filtar är så mycket mysigare då.
Snö...kan gott vänta till närmare jul.

Idag provades havregrynsgröt med kokos till frukost, efter tips från vännen. Tja, helt ok. Men det kan vara smaskigare med äppelmos. Håller mig undan det ett tag till.

Har köpt in keso för att prova inför arbetspassen. Vill inte behöva stressa med gröt klockan tre på morgonen.
Ska bara kolla vad som gör sig bäst till en kesofrukost.
Säkert något fruktigt.

Av Gossmor - 31 oktober 2016 21:19

Båtåret är nu officiellt slut.
Fina Dancec har nu torrlagts på hemmaplan och fixet tycks aldrig ta slut. Men nu är hon i alla fall på plats med tak över huvudet. Presenning som alltid visar sig på tok för kort hur mycket man än mätt.
Men nu är det gjort.

Nu får vi torrsegla fram till nästa säsong.

Av Gossmor - 31 oktober 2016 14:37

Höstlov.
Små killar leker i lövhögar, äldre leker i köket (bagare) någon leker med kompisar genom nätets magiska kraft och mamma leker i gymmet. Mycket lek blir det.

Mitt pass blev precis så hårt och rejält som jag planerade. Kroppen var med mig och jag lyssnade till den. Ge och ta som det så fint heter.
Marklyften tar jag lite lugnt med, vill inte få några muskelknäppningar i ryggen så ökningar sker ytterst försiktigt. Idag blev det två femmor på 77,5kg. Nästa gång blir det kanske tre.
Bänkpressen går över förväntan. Fem stycken femmor på 47kg betade jag av idag och planerar öka nästa pass. Känns kanon! 50kg närmar sig!
Sen blev det lite andra kompletterande övningar för rygg och baksidan ben.
Eftersom mina knän gnäller lite av och till hoppade jag över knäböjen idag. Varvar marklyft och böj för att inte slita för mycket. Vill för allt i världen inte få knäproblem nu när böjen precis kommit till härliga nivåer!

Nu vankas någon slags spännande morotscupcake i halloweentema när bagarsonen gjort sitt. Själv får jag njuta med ögonen, men det blir trevligt det med.

Av Gossmor - 31 oktober 2016 08:20

Då mitt mål varit styrka det sista året och målet har varit en konstant ökning har jag släppt tankar kring mat och vikt. Med fokus på ökad styrka kommer vikten av att äta ordentligt för att ge kraft åt passen. Och med ökad styrka kommer ökad vikt. Känslan av att se det som kvitto på väl fungerande träning har varit annorlunda men väldigt befriande.

Men nu riktar jag om mitt fokus en aning. Vill fortfarande bygga muskler, men lägga lite mer prioritering på kosten. Förbättra den något för att kanske kunna skrapa av lite underhudsfett.
Resa bokad till vintern och det skulle vara kul att ha något mer utmejslade muskler. Lite mer synliga i badkläderna liksom.

Kvällsmackorna plockade jag bort för någon vecka sen och godis och sötsaker är inget jag någonsin ätit mycket av så det nollade jag också för några veckor sen.
Nu vill jag förbättra frukosten. Eftersom jag är en brödälskare blir det alltid smörgåsar till frukost, och det vill jag byta ut.
Idag provade jag havregrynsgröt med bregottklick och jordnötssmör.
Jo, det var gott. Men jag orkade typ halva portionen. Så det var mättande.

Hoppas det också gav energi till styrkepasset jag planerar göra nu.

Presentation

Gossarna

    

Följ bloggen

Följ endastgossar med Blogkeen
Följ endastgossar med Bloglovin'

Det tackar jag för !

bloglovin

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Väl värda ett besök

Roliga sidor

Några egna ord

Statistik

Annonseringsplatser

Bloggar av mammor och gravida

RSS

Fler trogna läsare

endastgossar

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se