endastgossar

Senaste inläggen

Av Gossmor - 29 oktober 2016 19:54

Jobbhelg mitt i tidsomställning. Alltid lika nervkittlande. Kommer jag vakna rätt tid imorgon? Kommer telefonen visa rätt tid? Kan man lita på det?
Jaja. Som tur är vrids tiden åt rätt håll!

Värre för dem som jobbar natt. Tiden står bokstavligen stilla en hel timme klockan två. Psykande värre!

Som beräknat gav min tidiga läggning igår en betydligt piggare och alertare dag efter sig. Otroligt skönt att känna sig som vanligt igen! Och att jag inte blev sjuk! Tackar för det!

Som effekt på detta klarade jag mitt certifieringsprov på jobbet idag och jag tog klivet in i full tjänst. Otroligt skönt, roligt och lättande! Att äntligen kunna räknas som fullgod arbetare. Mitt jobb har sina krav och det tar lite tid att komma in i allt.

Hemma väntade sen spindelväv, pumpor och skrattande skelett vid farstutrappan. Alltid lika förvirrande med när man ska fira halloween.
Egentligen är det ju på mån, men här i landet ska allt flyttas till lördagar. Så nu vandrar spöken och gastar på godisjakt idag istället.
Tur man är beredd.

ANNONS
Av Gossmor - 28 oktober 2016 19:46

Bjuder på en gammal bild på mina tre äldsta. De tre musketörerna som hållt ihop i vått och torrt.
Här är de någonstans runt tre och ett halvt, två och sex månader.

Tänk vad åren gått fort

ANNONS
Av Gossmor - 28 oktober 2016 19:39

Trots en fruktansvärt seg dag har den gått vansinnigt fort. Morgonen var helt plötsligt ovanligt tröttsam och jag tror inte jag var vid mina sinnens fulla bruk förrän vid klockan halv elva, och då är ju nästan arbetsdagen slut.
Fast ändå tickade klockan fortare än normalt. Märkligt.

Idag blir det tidig läggning för att kunna skrapa ihop så många sömntimmar som möjligt. Ännu viktigare om det kan vara något sjukt på gång som orsakade denna tunga trötthet. Det vill jag absolut inte gå med på. Så det låter jag bli!

Men sova är bra. På alla sätt och vis.
Hoppas på piggelin imorgon.

Av Gossmor - 27 oktober 2016 21:16

Jag är verkligen kär i mitt gym just nu. Har svårt att hålla mig därifrån. Kanske blir så när man äntligen kommit över en skräckinjagande tröskel och märker att man faktiskt blir starkare och klarar av att jobba vidare i moment man trodde man fastnat i för alltid. En känsla av att alla vikter är möjliga! På sikt!

Idag tillät jag mig titta in i lekstugan en liten stund, gav mig själv tillåtelse att veva runt med lite lätta vikter bara för skoj skull. För att det är så kul.

Får se om det straffar sig imorgon på det riktiga passet.

Av Gossmor - 27 oktober 2016 07:52

Barnen samlar ihop sig inför träningens start. Ställer sig sida vid sida längs den långa kantlinjen på långsidan av dojon. De vet precis vad som gäller. När jag ser att alla stillat sig och kommit på plats viker jag in ena benet under mig och sätter mig på knä. Barnen tolkar signalen och följer mitt exempel.
Det ger fokus.

Judo är en underbar träning för barn. Det har en tydlig inramning med tydliga ordningsregler och en väl utarbetad värdegrund.
Vi pratar ofta om hur man är en bra träningskompis och varför det är så viktigt. Annars har man ju ingen att träna med och har man ingen träningskompis kan man ju aldrig träna och bli bra på judo!

Och kan vi påverka barnen att bli en bra träningskompis, påverkar vi dem säkerligen till att bli bra kamrater i vanliga livet också.

Med andra ord. Vi tränare tränar barn inte bara för idrotten, utan för livet.

Av Gossmor - 26 oktober 2016 07:41

Sällan ser jag någon film som är riktigt i min smak här hemma. De är ju rätt snabbt nedröstade med sju grabbar mot en. Nej, här i huset är det superhjältarna som dominerar. Mannen är ett enormt Marvel- och DC-fan och han har fostrat barnen därefter.

En gång satte jag faktiskt på en film jag ville se, 'Mamma Mia'. Jag fyllde sofforna med familjens medlemmar och lät dem veta att en jättemysig filmstund väntade.
Filmen började.

Det tog inte fem minuter så satt jag där mol allena.

Och att se film ensam är rätt tråkigt. Då ser jag hellre på superhjältar tillsammans med mina älsklingar.
Och ibland kommer det små bra moment även där. Som Captain Americas order i Avengers - 'You get hurt, hurt 'em back. You get killed, walk it off.'

Kunde många av dagens yngre behöva ta till sig...

Av Gossmor - 25 oktober 2016 17:43

Middagen avdukad och disken omhändertagen. Sitter mätt och nöjd vid köksbordet och... Sitter.
Det får man väl också göra ibland?

Veckans två första arbetspass är nu avklarade och nu väntar ett par dagars ledighet. Vad jag ska göra av dem vet jag inte riktigt.
Men det finns ju alltid lite tvätt att ta hand om och några badrum att skura. Så jag lär inte behöva sitta sysslolös.

Lyllo mig.

Av Gossmor - 24 oktober 2016 16:07

Det är en sån underbar känsla, att ha nåt två av sina tre mål!

När jag drog igång min fokuserade styrketräning för ungefär ett år sedan var mitt mål att ta min egen vikt (då 60kg) i de tre stora grenarna, knäböj, marklyft och bänkpress.
Idag gjorde jag mitt första arbetsset med fem repetitioner på sextio kilo i knäböj.
Knät fick vila på lördagens pass och har känns mycket bättre de sista dagarna och helt bra idag. Därför vågade jag mig upp på drömvikten men lät det stanna vid ett set.

Tänk!
Marklyft och knäböj - check.
Nu är det bara att jobba vidare för att nå målet även i bänkpress.

Presentation

Gossarna

    

Följ bloggen

Följ endastgossar med Blogkeen
Följ endastgossar med Bloglovin'

Det tackar jag för !

bloglovin

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Väl värda ett besök

Roliga sidor

Några egna ord

Statistik

Annonseringsplatser

Bloggar av mammor och gravida

RSS

Fler trogna läsare

endastgossar

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se